Известие

Collapse
No announcement yet.

Игра на оборотите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
    Да не би да говори за минусовите "котви,клеми,букси..." които се захващат за капака на мАтора?С две бурмички 8мм?М?
    Може ама те какво общо имат с термостата ,те наистина са в ляво от него ,ма аз бих казал мноооого в ляво,и нааааад него.
    155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Аз затова казах "да не би" и на мен ми стана интересно.Може и за МПХ да говори човека,ама ей го на,разбуни кошера и избяга.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

От тия минусовите клемички едва ли играят оборотите обаче, защото на моята мисля, че веднъж бях пропуснал да ги сложа и не съм имал подобни дефекти ??? Нещо се е объркал колегата май...
        Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Comment

Колеги, датчика за който говоря се намира на мотора, а не на термостата. Просто изпозлвах термостата като отправна точка. По-късно днес ще снимам и ще ви покажа какво имам впредвид.
          Alfa Romeo 145 1.3 Boxer '95 - отиде си ...
          Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 8V S.S. Silverstone '94 - Вече при друг ценител на модела
          Alfa Romeo 159 1.9 Ti 1.9 JTDm 16V '09

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
            Реално погледнато може да е от доста неща. Ако филтъра е зле, колата няма да върви след 4000 оборота, да кажем.
            Иначе моторът за празния ход е хубаво да се почисти внимателно, че е скъпичък, но е вероятно да е от него, ако е доооста затлачен. Също се препоръчва заедно с него да се почисти и дроселовата клапа добре.
            Това вероятно ще оправи работата.В някои случаи менене на обороти се получава и при калпав или несъответстващ като ампери акумул.В краен случаи бенз помпа може да се замери да не сдава багажа.А наи безболезнено е да си види възд. филтър да не е станал на клеи от прахоляк и влага.Ако смуче въздух преди дебитомера от маркуча също е възможно.Недостатъчно количество антифриз също показва подобни трептения в оборотите.

Comment

Колеги, както обещах ето снимката с въпросния датчик. Дано съм полезен.
              Attached Files
              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer '95 - отиде си ...
              Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 8V S.S. Silverstone '94 - Вече при друг ценител на модела
              Alfa Romeo 159 1.9 Ti 1.9 JTDm 16V '09

Comment

Може ли някой колега да каже този датчик за какво беше ? Май за температура вода или масло ???
                Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Comment

Първоначално публикувано от aRm Покажи съобщение
                  Може ли някой колега да каже този датчик за какво беше ? Май за температура вода или масло ???

водЪтЪ

Comment

водЪтЪ
                    Да ма тая на таблото не на компа
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                      Да ма тая на таблото не на компа

E,аз за това натъртих.Колегата нещо се заблуждава,за компютЪрЪТ е този на термостата.Само лампата незнам от кои взима информация.

Comment

Това е за водата,да,но не за уреда за градусите на водата,а за предупредителната лампа за достигната максимална температура....или поне така мисля.

Comment

E,аз за това натъртих.Колегата нещо се заблуждава,за компютЪрЪТ е този на термостата.Само лампата незнам от кои взима информация.
                          За стрелката е отстрани на главата до термостата,за лампата е точно до нея ама отзад зад ръбЪ на главата,над датчика за манометъра.
                          Първоначално публикувано от troopa13 Покажи съобщение
                          Колеги, както обещах ето снимката с въпросния датчик. Дано съм полезен.
                          Е точно тоя е за лампата.
                          Last edited by AnastasKOSTOV-REX; d.m.y г., 01:13.
                          155 2.0 TS '93 + GTV 2.0 TS '96 - евридейките
                          1750 BERLINA '69 + SPIDER 2.0 S4 '91 - "ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ"
                          GTV2.0 GRAND PRIX '81 + 90 1.8 SUPER '85 - for джуро
                          ex:1750 BERLINA '67 + SPRINT 1.5 QV '86 + 155 1.8 '94 + 156 1.8 '00 - бившите

Comment

простете ако греша но това не е ли датчика показващ налягане на маслото
                            155 2,0ts 8v '93 ex;Crosswagon '05

Comment

Първоначално публикувано от nikkysix Покажи съобщение
                              простете ако греша но това не е ли датчика показващ налягане на маслото
                              Не колега не е ,за маслото е под него и е доста по голям
                              155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от troopa13 Покажи съобщение
                                Колега, моята машина е 1.8 ТС 8V и от време на време (като мина по някой по-хубав път осеян с кратери) започваше да мени оборотите като е на празен ход. Оказа се че една букса, която се намира отляво на термостата (като застанеш пред колата), която не прави добър контакт (извинявам се, но нямам представа за какво е този датчик) След като я наместих оборотите се заковаха.

Припомнихме си кой датчик къде седи и какво отчита.Сега остава да разберем,защо от този на водата,се менят оборотите.

Comment

Working...
                                X